Διάκριση στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομία FLL & Πρόκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL

Με μεγάλη επιτυχία  η ομάδα Ρομποτικής  του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής «Robotgang» συμμετείχε στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο 5 – 6 Μαρτίου 2016, αφού  κατέκτησε ανάμεσα σε 54 συμμετέχουσες ομάδες το 1ο βραβείο καινοτόμου λύσης και την 1η θέση στη γενική κατάταξη.

Η διάκριση αυτή είναι το εισιτήριο της ομάδας για τον Παγκόσμιο  Διαγωνισμό FLL που θα διεξαχθεί στο Αρκάνσας των ΗΠΑ στις 20-22 Μαΐου 2016.

Η ομάδα «Robotgang» της ρομποτικής  του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής  αποτελείται από 10 μαθητές και 3 καθηγητές. Οι μαθητές  Στέλιος Μπαλίδης, Λία Γκαγκά, Μουσταφά Κεκέ Αμέτ, Κατερίνα Μασκανάκη, Σωκράτης Καλοδημίδης, που σχεδίασε και το λογότυπο της ομάδας, Θανάσης Ντούβας, Χουσεϊν Μολλά, Νεφέλη Μήτρου, Αλέξανδρος Ψαθάς, Λευτέρης Μωρρές. Οι καθηγητές : Ελένη Κοκοβίδου, φιλόλογος, Ιωάννα Καλτσίκη, μαθηματικός, και ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης ο Θανάσης Κασάπης, φυσικός-ραδιοηλεκτρολόγος του 1ου ΕΠΑΛ. Η ομάδα εργάστηκε με ενθουσιασμό για την κατασκευή του ρομπότ και τον προγραμματισμό των αποστολών, ώστε να καταφέρει να τις ολοκληρώσει με σωστή στρατηγική. Η «Ρομποσυμμορία», αφού έκανε την έρευνά της, σκέφτηκε να ασχοληθεί με τη βελτίωση της διαλογής των ανακυκλώσιμων προϊόντων προτείνοντας τη χρήση ενός αυτόματου τρόπου διαχωρισμού των συσκευασιών. Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση που ξεχώρισε, βραβεύτηκε και δεν αποκλείεται να τη δούμε να υλοποιείται.

Για να ακούσετε το τραγούδι της ομάδας, https://youtu.be/VTY4eRXM-qU

Μια ακόμα ομάδα, οι RoboTrainers Reloaded, που διακρίθηκε στο διαγωνισμό κερδίζοντας βραβείο αξιοπρεπή επαγγελματισμού και την έκτη θέση στη γενική κατάταξη, αποτελείται από τους ακόλουθους μαθητές του σχολείου μας: Αργυρίου Ελεονόρα, Αρμεντζίδου Παναγιώτα, Βασιλειάδου Όλγα, Δημητριάδη Ζαχαρία, Ιμπραήμ Αϊσενούρ, Καβούνη Αθανάσιο, Τσώνη Δήμητρα. Η έκτη θέση τους εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη στις 4-6 Μαΐου.

Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή γιατί τα μέλη και των δύο ομάδων διαγωνίστηκαν στο πνεύμα φιλικού διαγωνισμού και συνεργασίας.

robo1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
robo3
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.