ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

         Την Πέμπτη 4 Απριλίου,Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας,είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Λύκειό μας τον κ. Αντώνη Λιάπη,αντιπρόεδρο του φιλοζωικού και φιλοπεριβαλλοντικού σωματείου ΄΄Λάιμα”.           

 Ο κ. Λιάπης αποσαφήνισε ότι ο όρος ”φιλοζωία” αφορά όλα τα έμβια όντα και τόνισε ότι η απόκτηση ενός κατοικιδίου είναι ουσιαστικά υιοθεσία,που απαιτεί φροντίδα και υπευθυνότητα και δεν θα πρέπει να ακολουθεί τα καταναλωτικά πρότυπα.Δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούσαν διάφορες πτυχές της φιλοζωίας( σίτιση, διάσωση , ισχύον νομικό πλαίσιο).Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Λιάπης απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις που τέθηκαν θέτοντας εαυτόν στην διάθεση μας όποτε τον χρειαστούμε.         ‘Ολοι, εκπαιδευτικοί και μαθήτριες/τές,απολαύσαμε πραγματικά την παρουσίαση γιατί,εκτός από  τα όσα ενδιαφέροντα μας ανέφερε ο κ. Λιάπης εμπλούτισε την ομιλία του και με δικές του,προσωπικές εμπειρίες.         

    Η εκδήλωση ”έλαμψε” και με την συμμετοχή των παιδιών μας! Μαθητές και μαθήτριες έχοντας ” μοντέλα” τα ζωάκια τους έβγαλαν φωτογραφίες, δημιούργησαν κολάζ, ζωγράφισαν αφίσες και συνθήματα υπέρ της φιλοζωίας και κατά της κακοποίησης  των ζώων.Επίσης συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά τροφής.            

Κύριε Λιάπη σας ευχαριστούμε θερμά!          

Παιδιά συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία σας και για την προσφορά σας!

Δημοσιεύθηκε στην ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.