Διδακτική επίσκεψη

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας» που διδάσκεται στα τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών της Γ’ Λυκείου, οι μαθητές/μαθήτριες του πρώτου τμήματος της θεωρητικής κατεύθυνσης, με συνοδούς τις καθηγήτριές τους Ελένη Κοκοβίδου και Ειρήνη Σαλαμανίδου, επισκέφτηκαν το Εφετείο Κομοτηνής και παρακολούθησαν τη διεξαγωγή μιας δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

 Την ομάδα των 14 μαθητών και τις συνοδούς καθηγήτριες υποδέχτηκε και ξενάγησε στο χώρο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Δημήτρης Ερελιάδης. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του ακροατηρίου, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την κλήρωση των ενόρκων, την απαγγελία της κατηγορίας και την εξέταση των μαρτύρων. Όταν η δίκη ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την επιβολή της ποινής, οι μαθητές/τριες πέρασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δικηγορικού συλλόγου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους και να συζητήσουν με τη δικηγόρο και καθηγήτρια ποινικού δικαίου  κ. Άννα Αποστολίδου καθώς και με τη δικηγόρο Ειρήνη Βοϊτσίδου για το εύρος των νομικών σπουδών  και τις προοπτικές που υπάρχουν όσον αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία του δικηγόρου και του δικαστή.

Η επίσκεψη βοήθησε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον κόσμο της νομικής επιστήμης.

Δημοσιεύθηκε στην ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.