Πραγματοποίηση τετραήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα – Ναύπλιο

https://drive.google.com/drive/folders/17nKum8oDmBDHNQQ5EmYDAAR79gnH2a1d?usp=share_link

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ Λυκείου στην Αθήνα-Ναύπλιο από τις 18-2-2022 έως και τις 21-2-2022. Kύριος σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η επαφή και η γνωριμία των μαθητών με χώρους στενά συνυφασμένους με την ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών έφερε στον νου τους όσα διδάχτηκαν κατά την προηγούμενη τάξη στο μάθημα της Ιστορίας για τα περίφημα μυκηναϊκά ανάκτορα, θαυμάζοντας από κοντά τις κυκλώπειες διαστάσεις τους.
Όμως, και ο χώρος της Επιδαύρου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς επισκέφθηκαν τον χώρο στον οποίο κατά την κλασική εποχή μεγαλούργησε το αρχαίο ελληνικό δράμα (τραγωδία και κωμωδία). Η επίσκεψη αυτή αποκτά ιδιαίτερο νόημα, αν σκεφτούμε πως κατά τη διάρκεια της Β΄Λυκείου διδάσκονται από το πρωτότυπο την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Είδαν επομένως, τον φυσικό χώρο της τραγωδίας, την οποία φιλοτέχνησε ο δημιουργός της για να παρασταθεί και όχι για να διαβαστεί.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες σημαντικές εκπαιδευτικές επισκέψεις όπως στη Ρωμαϊκή Αγορά – μνημείο του Λυσικράτη – Λουτρό των Αέρηδων – πλατεία Τριπόδων το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης Γουλανδρή. Φυσικά, προγραμματίστηκε και ελεύθερος χρόνος καθώς και χρόνος για την ψυχαγωγία τους (θεατρική παράσταση, ρεμπέτικη βραδιά). Στην εκδρομή συμμετείχαν 101 μαθητές, και έξι συνοδοί εκπαιδευτικοί.
Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μαθητές και καθηγητές μείναμε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε μια επόμενη συνάντηση!!!

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΡΟΜΕΣ, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.