ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΜΕΑ 7

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στην σχολική μας μονάδα, στα πλαίσια των ενεργειών του άξονα 7 «Σχολείο και Κοινότητα», που εντάσσεται στη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του  ΚΕΣΥΠ Ν. Ροδόπης κα Παπαδάκη Ελευθερία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  ενημέρωση των μαθητών της Γ ΄ τάξης με θέμα : “Η ανάπτυξη δεξιοτήτων ως προϋπόθεση στην επιλογή επαγγέλματος “.  Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τόσο η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), όσο και οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων ανά σχολή, για τους προσωπικούς παράγοντες/ δεξιότητες που πρέπει να λάβουν υπόψη τους στην επιλογή επαγγέλματος, αλλά και για τις πιθανές επαγγελματικές προοπτικές που διαφαίνονται μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών τους σπουδών. Η ανταπόκρισή τους ήταν θερμή και οι ερωτήσεις τους πολλές και καίριες. Η αμεσότητα, η πληρότητα και η επιστημονική επάρκεια με την οποία η κα Παπαδάκη απάντησε σε αυτές έκανε τους μαθητές μας να προτείνουν να επιδιωχθεί εκ νέου επαφή με την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ μετά την πραγματοποίηση των πανελληνίων εξετάσεων και πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στα πλαίσια των ενεργειών του άξονα 7 «Σχολείο και Κοινότητα», που εντάσσεται στη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων, οι μαθητές του επιστημονικού πεδίου Ανθρωπιστικών Σπουδών με συνοδούς καθηγητές τον κ. Τζελέπη, υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας, τον κ. Καρυδόπουλο, φιλόλογο, και την κα Τενεκετζή, επίσης φιλόλογο, πραγματοποίησαν  ενημερωτική επίσκεψη στο Τμήμα Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η μετακίνηση από και προς την Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής έγινε με λεωφορείο το οποίο προσέφερε αμισθί το ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης. Οι μαθητές είχαν την τιμή να γίνουν δεκτοί από την πρόεδρο της σχολής κα Τζιάτζη Μ., η οποία τους ξενάγησε στους χώρους της σχολής (βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, αίθουσα Παναγιώτη Μουλά, εργαστήριο γλωσσολογίας) και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται. Χάρισε δε στο σχολείο τρία τεύχη από τον καινούριο οδηγό σπουδών της Σχολής, τον οποίο έχει επιμεληθεί προσωπικά, δίνοντάς τους πληροφορίες σχετικά με το λογότυπο της σχολής «Εν αρχήν ην ο λόγος». Με πρωτοβουλία της ίδιας της κας Τζιάτζη M. οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράδοση μαθημάτων από τους κ. Μπουσέ Στ.( αρχαία ελληνικά), κ. Tossi R. (βυζαντινή φιλολογία), κα Βούλγαρη Σ. (νεοελληνική λογοτεχνία) και να ενημερωθούν για το γνωστικό αντικείμενο της γλωσσολογίας από την κα Χρύσα Δούρου. Η ιδιαίτερα φιλόξενη υποδοχή απ’ όλους ενθουσίασε τους μαθητές που υπέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά στη διάδρασή τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.