Όταν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ” ταξιδεύουν ” διαδικτυακά και περιηγούνται στο Μουσείο Φιλελληνισμού …….

Διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Φιλελληνισμού 

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης: Φιλελληνισμός και Απομνημονεύματα», που υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Α. Βλαχοπούλου, Ε. Κοκοβίδου και Λ. Μπούζγα,  μια ομάδα 24 μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε τη διαδικτυακή ξενάγηση την οποία  εγκαινίασε πρόσφατα το Μουσείο Φιλελληνισμού στην Αθήνα, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Οι 24 μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν  την επιρροή της ελληνικής παιδείας και των αξιών του ελληνικού πολιτισμού στις τέχνες, στην πολιτική και την κοινωνική πρόοδο, να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Φιλελληνικού κινήματος  από την Αναγέννηση έως σήμερα  και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή του στην Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδος,  μέσα από μια ευχάριστη και διδακτική αλληλεπίδραση με την υπεύθυνη του Μουσείου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους ορόφους του μουσείου μέσω της πλατφόρμας Zoom, είδαν αρκετά από τα εκθέματα, συνομίλησαν με την ξεναγό και διεύρυναν τις γνώσεις και την οπτική τους σχετικά με την ακτινοβολία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και την επίδρασή του στην ευρωπαϊκή ιστορία. Συζήτησαν επίσης για τη δράση και  τη συμβολή σημαντικών ανθρώπων στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.